A zene, s a színpad világa már gyermekkoromban megbabonázott, s mivel tanáraim hamar felfedezték a művészetek iránti fogékonyságomat, már kisgyerekkoromban színpadon lehettem. Természetesen én is bejártam azokat az utakat, amelyek hiánya nélkül ma nem tudnék a növendékeimnek biztos tudást adni.

Pályámat elsősorban az úgynevezett klasszikus zenei képzés határozza meg. Természetesen én is jártam zeneiskolába, voltam gyerekszínész, ám az első igazi megmérettetés a szombathelyi „konzis” évek voltak, ahol magánének és szolfézs szakon végeztem. Ezután következtek a főiskolai évek. Első diplomámat az ELTE zenei tanszékén szereztem, majd tanulmányokat folytattam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola – Budapesti Főiskolai Karának magánének szakán is. Kipróbáltam magam a társművészetekben is, hiszen gyermekkoromban klasszikus balett alapokat sajátítottam el, melyet követett a néptánc, de folytattam historikus tánc-tanulmányokat is. Évekig voltam tagja az ország első számú kamarakórusának a budapesti Tomkins Énekegyüttesnek, akiknek égisze alatt többek között együtt dolgozhattam a sajnálatos módon, közelmúltban elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész – karmesterrel, a méltán világhírű Eötvös Péter zeneszerzővel, és a néhai Halász Péter rendezővel.


Mivel mindig is vonzott egy minél komplexebb tudás megszerzése, ezért más területen is tovább képeztem magam. Így szereztem felsőfokú OKJ-s képesítést a Magyar Rádió Rt. oktatási rendszerén belül, mint újságíró, s mivel szervezői vénám sem hagyott nyugodni, ezért diplomát szereztem még a Nyugat-magyarországi Egyetem művelődésszervező szakán non-profit manager, protokoll szakiránnyal.


Alapítója voltam a váci zeneiskola magánének tanszakának, s mivel immár 27. éve vagyok aktív zenetanár, több növendék is kirepült a „szárnyaim” alól, s folytatta tanulmányait művészi pályán. Két növendék közülük is kiemelkedik: Galambos Dorina, aki 2010-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz ének szakán, illetve Kis Domonkos Márk, aki 2009-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem musical szakán. Mivel azonban a zenés színház iránti szeretetem sohasem szűnt meg, s munkám során hiányát éreztem a tánc és dráma kínálta egységnek, ezért 2009-ben létrehoztam a Gyémánt Musical Stúdiót, s növendékeimnek megpróbálom átadni mindazt a tudást és tapasztalatot, amit eddig megszereztem. Hiszen Shakespeare szavaival élve: „Színház az egész világ”Plakát letöltése >>> 


Plakát letöltése >>> *Média partnerünk: